søndag 8. august 2010

~ Ferien er over, og ♥Skjenken♥ ~

Er visst evigheter siden mitt siste blogginnlegg - og det er rett og slett fordi jeg har hatt en etterlengtet ferie. Selv om jeg i utgangspunktet elsker jobben min, og ikke jobber så mange dagene i uka, så er det deilig å bare kose seg med familien uten å tenke på jobben.
Har vært så heldig å ha hatt fire ukers sammenhengende ferie som jeg har nytt hvert sekund av.
Har reist og opplevd litt av hvert - og har kost oss hjemme også.
Vi har vært på loppemarked hvor jeg fikk rasket med meg en masse herlige saker, blandt annet noen gamle tallerker fra Egersund Fayance, lysestake fra Ib Laursen, en liten kakeboks fra Tilda, en liten rosa hylle og noen herlige gamle lysestaker. Alt til den nette sum av 51,- nesten ikke til å tro...
Vi har vært på Gladmatfestivalen i Stavanger hvor vi koste oss og smakte masse herlig mat - og vi har vært på hytta til mine foreldre - og jeg og eldstemann snek oss avgårde en ukes tur til Tyrkia...
Jeg har tilogmed klart å få ferdig skjenken som jeg har snakket om tidligere her i bloggen.
Føler det er en evighet siden jeg begynte på den, men jeg har jo ikke jobbet intensivt med den hele tiden.
Jeg har hatt en pause fra restaureringen i hele sommer, men sist uke fant jeg ut at var det på tide at den ble ferdig og satt inn i huset. Så jeg har grunnet og malt og nå er den ferdig, og jeg er kjempefornøyd!!
Den står nå inne i spisestua, sammen med spisebordet som jeg har skrevet om tidligere her i bloggen.
Jeg vet ikke om de er fra samme tidsepoke (antageligvis ikke?) men de passer så godt sammen, skjenken har nemlig også sånne herlige kulebein som spisebordet har.

Da jeg fikk kjøpt skjenken så hadde den mange stygge hakk i finèren, samt at det var vannskader som hadde gjort at finèren hadde "boblet" opp. Jeg fjernet masse, og sparklet over de store hullene - og har pusset og pusset til det så bra ut.
Til slutt har jeg grunnet og malt fire strøk med hvit oljemaling.
Syns resultatet ble kjempefint, om jeg kan si det selv?!!I sist uke var jeg nede på den lokale antikvitetsbutikken og der fikk jeg kjøpt meg noen gamle kjempefine tørkehåndklær i lin. De er så flotte!! Elsker det med røde striper og monogram på... helt herlig! Så ble det så fint å bruke som duk på skjenken... 

En annen ting jeg har brukt ferien på er å få ryddet opp og sortert (og kastet!!!) i skuffer og skap, i kott og boder... Fyttigrisen så masse dritt en samler på... Masse som bare ligger "på vent" og "i tilfelle" det kommer til nytte igjen senere en gang... Men nå er det orden på sakene og tellekanter på dukene... hehe!! I allefall for en stund... Jeg har også fått ryddet litt på scrapperommet mitt - nok til å begynne å kjenne suget etter å sette seg ned og gjøre noe kreativt der. Jeg har planer om å sortere og rydde enda mer, kanskje legge litt av overskuddslageret mitt ut for salg - for det hoper seg jammen opp der også (som i resten av huset)... For mitt vedkommende er det utrolig befriende og rensende å få ryddet opp, så scrapperommet står for tur :)

Nei.. nå skal jeg nyte resten av søndagskvelden, se litt på tv og strikke. Koser meg med strikkingen også, og det har blitt noen vaskefiller iløpet av sommeren... men de skal jeg vise bilde av senere.

Ha en super søndagskveld videre du også - og ha en fin uke, hva enn du har planer om!!
*klem*

5 kommentarer:

Heges lille hobbyverden sa...

Er det ikke rart dette med ferie?? Den er såååå lang - før den får begynt! Så fort første feriedagen er der, er det de kjappeste 4 ukene i året!

Men skjenken din ble dr..lekker!!!! Helt nydelig! Kos deg de siste timene av ferien din!

Torill sa...

Den ble helt nydelig!!!
Har slike prosjekt ute i garasjen jeg også... blir så fint!

Tonje sa...

Du har gjort et fantastisk arbeid med skjenken. Den ble knallflott!
Deilig med lang ferie:)
Klem Tonje

Eli sa...

Så lekker den ble! - og så mye fint du har funnet deg! Det er gøy når man kommer over så mange fine skatter og ikke minst; når man ikke trenger å loppe lommeboka for det :) *klem*

wimsyś scrapperier sa...

Å guri så flott den ble Monica...det er godt det blir et så flott resultat når du har jobbet så mye med den.

Det er jo bare så kjekt på loppemarked...tips meg når du vet om noen, får aldri de med meg jeg...

Kos deg på fridagene dine så snakkes vi♥