tirsdag 10. august 2010

~ Skjenken, før og etter, og prosessen... ~

Tenkte at det kanskje var litt gøy å vise bilder av skjenken sånn som den så ut før jeg begynte å pusse den opp... eller dvs. etter at jeg hadde fjernet alt den løse finèren, og før jeg hadde malt...
 

Som du kan se så fjernet jeg store områder med finèr - den største var vel omlag 20 cm i diameter, og ellers store flenger. Det så ut som om det var vann som hadde gjort at finèren boblet opp - og jeg fant ut at det beste for meg var å fjerne og sparkle over. Mye jobb med sparkling og pussing - måtte gjøre dette i flere omganger, så det ble litt mer omfattende enn hva jeg hadde sett for meg (men det gjør det vel alltid? hehe).
 Her ser du hvor mye av overflaten som måtte sparkles, ikke rent lite... Måtte også sparkle litt i fronten, der var det nemlig noen sprekker som ikke ville se så bra ut om det ikke ble gjort noe med.Så til slutt, når jeg var fornøyd med overflaten på skjenken pusset jeg ned alle overflatene og grunnet den. Deretter malte jeg den både utenpå og inni - tre strøk med hvit oljemaling - som jeg tror er mer slitesterk enn vannmaling?

Her er (igjen) det ferdige resultatet, hvit og blank og fin...


Takk for at du er innom, ha en strålende flott dag videre!
*klem*

5 kommentarer:

ParentesFantomet sa...

Wow, så imponerende! DET må ha vært mye jobb, og så så fint som resultatet ble!

Aina sa...

Den ble jammen lekker! :)

Hanna sa...

Sa lekkert det ble Monica! Sannen skjenk kunne jeg ogsa tenkt meg :-) Na har jeg kost meg i bloggen din og lest meg bakover i innleggene. Du lager sa mye lekkert Monica! Klem, Hanna

Berit sa...

Så flott den ble! Virkelig litt av en jobb du har gjort her. Jeg har selv en gammel spisestue med tilhørende sjenker som jeg holder på å pusse opp. Har vært litt i tvil om jeg skulle male det hvitt, men etter å ha sett dette resultatet er det bare å kaste seg ut i det:)

majsan sa...

Guri meg så mye flott du lager!! Helt målløs der eg sitter::: Snakke om å være kreativ og full i arbeidslyst.:)
Legger meg til følger. Må bare få med meg dine videre prosjekt!
Klem majsan