mandag 14. juni 2010

~ Har vært på tur ~
Har fortsatt problemer med å sortere inntrykkene jeg sitter igjen med etter å ha vært på jobbreise til Dubai.
Vi var så heldige å ha etpar dager fri til å være turister, og vi opplevde en hel del! Har lyst til å dele noen bilder med dere - hadde en fantastisk opplevelse; både som turist og også på jobb!"Flaggskipet" Burj al Arab - det berømte 7 stjerners hotellet. Vi så det på avstand, og det var minst like imponerende som jeg hadde forventet! Her får en virkelig inntrykk over hvor stort det er, sett i forhold til at det er langt borte og i forhold til de andre bygningene som står foran. Det var ganske disig her nede, som en kan se ut ifra bildet.Arbeidere som står i kø for å ta heisen opp til arbeidet sitt i en ny bygning. Fortsatt stor byggeaktivitet i Dubai!


Jumeira Moskè - som var åpen for publikum. Veldig spennende og utrolig vakker!

Taket inne i moskèen - vakkert!
Som seg hør og bør - på rekke og rad....Så var vi på ørkensafari en ettermiddag, hvor vi først fikk en ordentlig rundtur ute på sanddynene - opp og ned og sidelengs... Godt vi hadde erfaren sjåfør, for jeg ser fort for meg at en kunne havnet på siden - eller på taket for den saks skyld!


Bilene trengte litt lufting (selv om luften jo i seg selv var glovarm så var nok motorene enda varmere etter å ha blitt kjørt såpass hardt... )Etter rundturen i ørkenen var det grilling og kamelridning og diverse aktiviteter som sto på planen. Vi benyttet sjangsen og fikk prøve oss som kamelryttere - vel ryttere er vel ett litt overdrevet ord, men kamel-holde-seg-fastere er vel ett mer beskrivende ord. Spesielt i fasen hvor kamelen reiser seg opp og legger seg ned kan være litt "tricky" - men jammen klarte vi det... -og det uten å falle av.    - og Monica; det er ikke jeg som har heklet munnbindet til denne kamelen heller, men jeg vurderer å følge opp ideen din, det må jo være uendelig stort marked for det... Kanskje i litt mer "arabiske" farger med paljetter og bling? Så det står i stil til magedanseren tenker jeg?Fikk også prøve meg som falke-passer. Etter å ha forhørt meg med en ekspert-kompis etter vi kom hjem viser det seg at dette visstnok er en Tartar-falk - for de som måtte intressere seg for det.  Måtte riktignok betale for å få passe på den i to minutter, men jeg tenkte at det var det verdt. Sto i de 10 Dirham det kostet (=17,-). Tenkte det ville være en fin opplevelse å ta med hjem og dele med mannen - som sikkert ville solgt gård og grunn for det samme (og kanskje den skrytepaven han deler postkasse med også...) Og vennligst se bort fra det blanke fjeset - det er bare ørkenspeiling, ikke svette...

En ettermiddag var vi i den gamle bydelen i Dubai.
"den gamle bydelen" pleier å bety sånn omtrent fra ca slutten på 1700-tallet eller noe deromkring - men den gamle bydelen i Duai er fra ca 1960... Så det sier jo litt. Men like gøy og like stor opplevelse uansett. Gull Souk'en ligger her, sammen med Tekstil Souk'en og "den gamle" Souken (fortsatt 1960?) ligger også her. Vi fant alle og ble fristet at gull og diamanter og falske prada/dior/louis vuitton-vesker på hvert ett gatehjørne. Heldigvis klarte vi å mostå alt dette - for hvordan skulle jeg ellers ha penger igjen til å bli lurt i krydder Souken senere på ettermiddagen? Nei, godt vi iallefall ikke kjøpte noe ordentlig, men ventet på å få bli lurt på ordentlig... Dette gjelder forøvrig bare undertegnede - big boss fikk god valuta for pengene :) MEN så skal det være sagt at undertegnede har god erfaring med/som tradisjon å bli lurt på markeder på ferie, så det var jo bare dømt til å komme... Og fyren trengte sikkert pengene mer enn meg stakkars, han skulle jo gifte seg om to dager, og koner var jammen dyrt - om vi forsto han riktig... Så det gikk iallefall til en god sak, om ikke annet...  Utenfor "bydelen-fra-1960" lå tydeligvis cargohavnen i Dubai, for der var rekke på rad med lastebåter som fraktet alt imellom himmel og jord; vi snakker flatskjermTVer, ris, frysebokser og gudene vet hva... alt i store hauger og paller stående på kaien - klar til å bli lastet ombord på disse lastebåtene. Mest av alt får jeg en sånn Pippi Langstrømpe-fornemmelse av å se på båtene som fraktet disse varene, men hva vet vel jeg? Antageligvis god plass både over og under dekk her :)


Her, helt til høyre i bildet, kan du se verdens høyeste bygning; Burj Khalifa - som rager hele 828 meter i været - og man kan visstnok betale noen kroner for å få ta heisen opp til 124.etasje for utsikten der - det gjorde ikke vi, men jeg kan se godt for meg hvordan det er!
Til slutt; vårt fantastiske hotell!! The Place - anbefales på det varmeste om en skal til Dubai! Vi bodde sånn ca midt på.
Sånn til slutt, om jeg prøver å summere turen og inntrykkene så må det være at Dubai er en fantastisk plass, en plass som ikke lar drømmer og idèer stoppes av noe - her blir drømmer og store planer sanne!
Vi opplevde også en by full av helige og imøtekommende mennesker, massevis av gale bilsjåfører som kjørte som noen svin - men til tross av dette opplevde vi ingen ulykker. Vi så to politibiler og en sykebil totalt mens vi var der nede - selv om det var 12-felts motorveier med sjåfører som skiftet fil alt etter hva som passet best i forhold til fart - uten at det tilsynelatende var noe plan på at noen av feltene var mer høyhastighetsfiler enn andre. Vi opplevde ikke en eneste gang å se en tigger - og hjemløse fantes ikke. Vi kunne gå hvor som helst både natt og dag uten å føle oss redde eller utrygge, og kriminalitet var (etter hva jeg forsto) omtrent fraværende.
Varmt i luften, ja - men dette er også ett land med mennesker med varme hjerter. - og jeg er utrolig takknemlig og glad for at jeg fikk sjangsen til å være med og oppleve dette!


9 kommentarer:

bente_me sa...

Det var kjekk lesning:) Hørtes ut som ein allle tiders tur:)

Kaia sa...

Wow, hørtes ut som en knallflott tur.
Jeg har lagt min elsk på Egypt, og Dubai er ikke såååå langt i fra...
Kan tenke meg det var flott å se alle de flotte bygningene...
Klem fra KAia

Monica sa...

For en tur. WOW!

Yvonne sa...

Åh, dette hørtes ut som en fantastisk tur! Finns det noe bedre enn å reise rundt i verden og se nye og spennende steder? Hadde jeg hatt masse penger skulle jeg flakset jorden rundt, mange ganger!
Ha en flott uke!
Klem

Tonje sa...

Å, jobbreise til Dubai. Det hadde ikke vært feil, nei. Høres ut som du har hatt en fantastisk opplevelse. Kjekt å lese. Ha en fin dag. Klem

Catrine sa...

Det både høres ut og ser ut som en fantastisk tur og opplevelse!
Ha en flotters mandag! *klem*

helen og gutta sa...

så heldig du er, Dubai høres fantastisk ut og etter å ha lest om din tur er jeg om mulig enda mer giret

Heges lille hobbyverden sa...

For en tur!!! Skulle gjerne vært med på en slik, ja!!! Takk for at du deler opplevelsene med oss!

Klem Hege :-)

Tone sa...

Så koselig lesing og flotte bilder :) Høres ut som om det har vært en super tur. Må si jeg ble litt nysgjerrig på den krydder-bommerten din.... hint hint :)
Ha ei fin helg!