onsdag 14. april 2010

~ Lovte jo nye saker... ~

Så var påsken over for godt for dette året, så da pakker jeg sammen påskeeggene mine, og gjemmer dem til neste år... De to jeg har igjen iallefall - var mange som ble gitt bort, så de eneste jeg hadde igjen var de med rose-decoupagen på... Men men - da har jeg en goood unnskyldning til å lage nye til meg selv (og kanskje andre ) neste år. Gleder meg allerede jeg, for det var utrolig gøy!!


Men - så lovte jeg nye greier her inne - og må jo holde hva jeg lover. Har ikke blitt så mye gjort på hobbyrommet mitt i det siste - har laget etpar kort da, men de viser jeg senere tenker jeg. Men jeg har hatt store prosjekter (og har det fortsatt) ute i verkstedet til mannen. Jepp. Maling har tatt masse av tiden min i det siste. Har malt en gammel, arvet kommode - en tallerkenhylle - en ramme - en stol - og har ett gammelt spisebord og en gammel sjenk som neste prosjekt, i tillegg til en lutet furukommode som også skal få seg en sving med hvitmaling. Utrolig gøy dette - møblene forandrer totalt karakter, og jeg digger det!!
Kan jo vise den gamle kommoden som jeg har malt. Tenkte først at den skulle bli hvit, men når jeg tenkte meg litt mer om så ville jeg at den skulle være lyselyselyseblå. Historien bak denne søte kommoden er nemlig at den for lenge siden har tilhørt min svigermor (som dessverre ikke er med oss lenger). Så kjøpte mannens gamle tante den av svigermor. Da var den lyselyseblå. Mannens gamle tante fjernet all maling, og i mange år har den vært trehvit. Mannens tante gikk bort ifjor, og da var vi så heldige å arve denne flotte kommoden. Mannen så ikke helt sjarmen med den, men det gjorde jeg. Så jeg svingte etpar runder med tryllestaven (les: malekosten) og så var den plutselig lyseblå igjen... Syns den ble så fiiiiin!! Så den har fått "hedersplassen" inne i gangen, og skal etterhvert få seg noen nye knotter i gammel stil. Rammen som også viser på bildet har vi en gang for lenge siden kjøpt på en antikkakusjon - og har etter det stått stuet bort nede i kjelleren (les: ligget og slengt). Syns det var på tide å gjøre noe med den, så jeg svingte nok en gang tryllestaven ( igjen les: malekoste) og vips så var den hvit :) Den skal jeg gjøre noe lurt med ( i mitt hode iallefall hehe) - etterhvert...

Så nå er det spisebordet og sjenken sin tur... Ser litt svart på den oppgaven, da den innebærer pussing... MASSE pussing... Øverste laget, både på bordet og sjenken, flasser av - sånn tynt tynt lag med tre. Begge delene skal jo males, så det er ikke noe vits i å skifte dette ut. -Så om noen har ett genialt tips til hva jeg kan gjøre for å få det bort, uten at det innebærer å pusse fingrene av seg så tar jeg imot med stor stor takk!!

Nei, får prøve å komme igang med de tusen tingene jeg har å gjøre - ha en strålende flott dag videre!
*klem*

4 kommentarer:

helen og gutta sa...

så fiiiin den ble. Det er helt utrolig hva den hvitmalingen gjør med møbler gleder meg å se resultatet når du har svinget litt mer med tryllestaven

Beatemor sa...

Artig å lese om andre som pusser opp også. Synes kommoden ble veldig fin! Og alle påskeeggene dine var bare nydelige!! Har forresten lagt meg til som følger av bloggen din! Ha en fin dag!

inger synnøve sa...

heisann:) har noe i bloggen min til deg:)

wimsyś scrapperier sa...

Den ble jo så nydelig, passet nok perfekt hjemme hos deg:)

Kos deg i Hong Kong:)

Klem♥