tirsdag 14. desember 2010

~ Steg-for-steg-julekalender ~

Vi har hatt en ukes ferie, og har hatt en herlig tur sørover. Vi har badet og kost oss, og både store og små har fått nye venner fra den andre kanten av landet. Vi hadde det helt fortreffelig, selv om været nok dessverre ikke viste seg fra den beste side... Men herlig allikevel!

Jeg tenkte jeg kunne vise med tekst og bilder hva jeg gjorde når jeg laget kalenderen i forrige innlegg.

"Jeg har laget en adventskalender til min kjære venninne - med 20 luker hvor det hver dag står en ny grunn til hvorfor jeg er glad i henne. Og fire pakker pakket inn i gråpapir - som supplement til ordene.


Jeg har tatt utgangspunkt i to scallopkantede papp-plater fra Melissa Frances som jeg har malt hvite med Gesso fra Ranger.Jeg har også malt oppå med hvit krakeleringsmaling fra Ranger, og så litt chalkspray i fargen Chalk fra Tattered Angels - som gir det hele litt skimmer og vinterlig følelse.

Jeg har limt på både kakeserviett, noteark, og en nisse fra ett mønsterark - og igjen så har jeg malt over med hvit maling, men her har jeg tatt en fille og gnidd av overflødig maling - for å få mønsteret til å skinne igjennom.


Til slutt har jeg igjen sprayet litt chalkspray i fargen Chalk fra Tattered Angels - for å få litt ekstra skimmer.

Rundt kanten har jeg først gått rundt med Glossy Accent fra Ranger - og så har jeg hatt på Glimmer Glitter fra Melissa Frances i fargen Tarnished silver.


Oppå her igjen har jeg pyntet med snøfnugg fra Melissa Frances, diverse halvperler fra Storyteller, litt blonder og knapper..


“God Jul” er skrevet i bokstaver fra Melissa Frances - og swirlen under bokstavene er også fra Melissa Frances. Oppå  bokstavene har jeg festet noen halvperler fra Storyteller.


 Den delen av kalenderen som kalenderlommene er har jeg også malt hvit og hatt Glimmer Glitter rund kanten (som i første del) før jeg limte på lommene.Disse små lommene kommer også fra Melissa Frances, og er egentlig brune/kraft-fargede. De har jeg derfor også malt hvite og tørket av med en fille for at det brune skal skinne litt igjennom. Jeg har stemplet tallene med ett gammelt Making Memories magnetstempelsett (endelig kom det til nytte hehe) - og har knyttet en liten sløyfe på hvert kort - i tillegg til at jeg har festet en halvperle på hver konvolutt.
 I tillegg har jeg pyntet med ett snøfnugg og en knapp - og så har jeg limt litt blonder bak kanten nederst - sånn at den henger ned fra scallopkanten.

Teksten inne i lommene har jeg skrevet for hånd - syns det var koselig å sitte og tenke litt over vennskapet vårt og hvorfor jeg er så takknemlig!  
 
 

I tillegg så har jeg altså pakket inn fire små pakker i gråpapir og jutetau, som jeg har tredd igjennom 4 hull på nederste kanten som jeg laget med en hulltang.

Jeg har brukt tall fra Basic Grey på pakkene for å få litt kontrast til gråpapiret.


I tillegg har jeg sølt litt rund på pakkene med hvit krakeleringsmaling for å mykne opp gråpapiret.


Jeg har festet pakkene med noen klesklyper i tre - som jeg også har malt litt grovt over med hvit krakeleringsmaling.

Klesklypene er festet med hvit jutetråd som jeg har tredd noen perler inn på, for å pynte opp tauen litt.
Jeg har festet de to kalenderdelene sammen med binding rings fra 7Gypsies i hvitt - og selve kalenderen henger oppe med en kleshenger fra Crafty Secrets - som jeg også har pyntet litt med etpar halvperler og en knapp med jutetau i.
Til slutt må jeg få takke for alle koselige kommentarer som dere legger igjen her! Jeg setter umåtelig stor pris på det!!


Ha en fortsatt flott kveld!
*klem*

7 kommentarer:

Hege sa...

Den kalenderen var KANONFIN!!! Og for en nydelig gave å gi en venninne! Hun må være verdens heldigste venninne tenker jeg!

Klem Hege

RoseSommer sa...

Dette er jo et veggsmykke!! Den blir koselig å ta fram år etter år. Herlig!

Marianne sa...

Bevares så lekker. heldige venninde
Ha en fin aften:-D

Eline sa...

Hei hei,'
Tusen takk for kommentar i min blogg. Jeg har sendt deg en mail med adresse siden jeg vant =D
Tusen takk..

Du har så masse flott her. Jeg skal lage kalender så jeg har til neste år, det er i alle fall helt sikkert

God jul til deg og dine.
Klem

Tonje sa...

Knallfin kalender!
Klem Tonje

Siv Anne sa...

Takk for flott beskrivelse

Anonym sa...

Takk for en fantastisk førjulstid Monica. Kalenderen var fantastisk. Gledet meg hver morgen. Takk for fine ord for dagen.Pakkene var unike Du er bare den kjekkeste og jeg verdens heldigste som har deg. Gla i deg